CD Julesne, Julesne  Det ny Tonefilmsorkester

CD Julesne, Julesne Det ny Tonefilmsorkester

120,00 DKK


Det ny Tonefilmsorkester: JULESNE, JULESNE

 

INDHOLD

It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas

Santa Claus Is Coming to Town

Julesne, julesne

Jul på slottet – potpourri

Driving Home for Christmas

Julesjov i Gutenberg – potpourri

Jeg så julemanden sammenklippe mor – potpourri

Rudolf med den røde tud

Nissebanden i Grønland – potpourri

Santa Baby

Mele Kalikimaka

Børn og voksne i kærlig krans

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Have Yourself a Merry Little Christmas

 

 

OM CD’en

 

At lytte til denne cd fra ende til anden er næsten som at få fortalt et rigtig godt gammelt juleeventyr:

 

’It’s beginning ... Det må snart være jul, for julemanden er kommet til byen og julesneen falder over slottet, som er pyntet op til jul. Vi må hellere se at komme hjem til alle de gode gamle julesange – dem fra Disney’s juleshow og de engelske X-mas carols. Som altid afslører jeg, at julemanden kysser Mor og at rødnæsede Rudolf er spændt for kanen. Som den moderne jul det nu er, skal vi både en tur omkring Grønland og Hawaii for til slut at ende i Nøddebo Præstegård, hvor børn og voksne i kærlig krans danser om juletræet, mens sneen daler, som den plejer og helst skal ... Let it snow! Let it snow! Let it snow!’

 

Sådan kan Det ny Tonefilmsorkester igennem 14 numre fortælle den historie, som vi alle gerne vil høre i december måned.

 

Men man kan jo også gå på opdagelse i de fjorten skæringer på jule-cd’en og få fortalt helt andre historier. Overordnet er det historien om et velspillende og hyggeligt amatørorkester, som begyndte sit liv for cirka tyve år siden i en frimurerloge i det indre København og som igennem alle årene har dyrket det repertoire, der bærer det forpligtende navn ’underholdningsmusik’. Og underholdt er publikum blevet gennem alle årene – ved talrige koncerter og et antal cd’er, hvoraf nærværende ’jule-cd’ er den foreløbigt sidste.

 

Det ny Tonefilmsorkesters jule-cd er en gaveregn af musikalske sange og historier, som med sikkerhed vil skabe den rette julestemning i de mange små hjem, hvor det hører med til julen at synge. Og vi kommer vidt omkring med sange fra film, tv, teater og revy.

 

I mange hjem over hele verden er Disney’s juleshow uløseligt knyttet til den glade ventetid – Fra alle os til alle jer, Der’ ingen bånd, der binder mig, Musenes arbejdssang, En tosset sang, Bella Notte og When You Wish Upon a Star, skrevet af Walt Disney’s fænomenale komponister – den sidste fik faktisk en Oscar for bedste filmsang! – Musikken fra TVs juleserier har bundfældet sig i vores julerepertoire – som fx fra Jul på slottet og senere fra Nissebanden på Grønland. Fra den gode gamle familiefilm Dyrlægens plejebørn kommer Julesne, Julesne, i 1968 sunget af selveste Dirch Passer. Fra det fremmedsprogede repertoire er hentet Chris Reas pæne Driving Home for Christmas, mens Eartha Kitts Santa Baby fra 1953 er en ønskeseddel til julemanden fra en kvinde, som ønsker sig ekstravagante gaver som zobelpelse og lystbåde. Perry Como og Bing Crosby gjorde It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas berømt i begyndelsen af 1950erne; de to har helt sikkert også sunget Let It Snow ... fra 1954 og Santa Claus Is Coming To Town, som er helt tilbage fra 1930rne. Bing Crosby har også gjort Hawaiis julesang Mele Kalikimaka (Glædelig jul) fra 1949 berømt. Jeg så julemanden kysse Mor er en fordanskning af en engelsksproget sang, hvor det er Mor, der kysser julemanden! Men rigtig julehygge opstår vel egentlig først med de gode gamle Rudolf med den røde tud, Skal vi klippe vore julehjerter sammen og – mest af alt – med Børn og voksne i kærlig krans fra Jul i Nøddebo Præstegård med det uforglemmelige sidste vers:

 

Ak! om vi kunne med barnetro

fylde de hjerter, som græde!

så at de følte barnefro

julens velsignede glæde …

 

Det er orkesterets ønske, at denne cd må bidrage til ’julens velsignede glæde’ – og at vores lyttere må have lige så meget glæde af at lytte til pladen, som vi har haft af at indspille den.


Model/Varenr.: 8888
Lagerstatus: På lager

Kunder der har købt dette produkt har også købt