Da julen kom til Danmark

Da julen kom til Danmark

250,00 DKK


Model/Varenr.: 9999
Lagerstatus: På lager

En fortælling i 24 afsnit.

Dansen rundt om træet er en dans gennem historien
Når vi juleaften synger om barnet i Betlehem og skænker englen på træet en kærlig tanke, og når vi sidder om det bugnende bord og nyder flæskesteg og rødvin, er det en historisk videreførelse af traditioner, som blev grundlagt i middelalderen. Firmajulefrokosten med festivitas og højt humør kan også spores tilbage til den tid, hvor man slog til søren i gilder og lav. Selv vores kære små nisser stammer fra tiden, hvor de blev anset som djævle af kirken, men som hjælpere af bonden.

Torben Svendrup fortæller i 24 julekalenderafsnit på sin karakteristiske og smittende måde om, hvordan vor tids jul har rod i farvestrålende og forskelligartede middelalderskikke fra både den kirkelige og den verdslige livsverden. Julen var den tid på året, hvor højt og lavt mødtes i en livsbekræftende fest, og hvor velstillede gav til mindre bemidlede. Det gælder sådan set endnu den dag i dag, hvor den romantiske jul i familiens skød dog har forskudt julens fokus.

I bogen viser forfatteren, hvordan juletraditioner bliver videreført, men er under stadig forandring. Rundtomkring i hjemmene er bæredygtig jul med genbrugsjuletræer og vegetarmenu begyndt at dukke op. De fleste af os holder fast i mange af traditionerne, men tilføjer også vores egne.

* Årets mest oplagte mandel- eller kalendergave til den historieinteresserede.* Forfatteren er kendt tv-ekspert fra Mord i middelalderen på DR samt Ingemann og kongerækken på TV2.

Om forfatteren:
Torben Svendrup, født 1954, er ph. d. i historie og har skrevet en lang række bøger og artikler om middelalderen, herunder Når ræven vogter gæs (2017), som var nomineret til Årets Historiske Bog. Senest er udkommet Kongelige mord i middelalderen (2022).